Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép Free Cat ani 2 MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

Cica fajták

 

Abesszin

 

Kép

 

 Az abesszin macska eredete bizonytalan,de az biztos, hogy egyike a legrégebben ismert fajtáknak. Első példányait az abesszin háborúból hazatérő brit katonák vitték magukkal Angliába, ahol a befogott egyedekből önálló fajtát hoztak létre. Fajtaként Angliában 1882-ben ismerték el. Az első Nagy-Britanniában hozott abesszint Zulának hívták Barett-Lenarf kapitány    feleségének kedvence volt, még a fényképe is megjelent 1874-ben. Az USA-ban először 1902-ben jelent meg, de hivatalosan csak 1986-ban ismerték el a fajtát. Az 1930-as években több kíváló példánytt szállítottak az Egyesült Államokba, ezek képetik a mai tenyésztési programok alapját.

 

Bengáli

 

Kép

 

A bengáli házi macska egy vadmacskaféle, a bengáli leopárd macska és egy házimacska keresztezéséből mesterségesen létrehozott hibrid. Az első bengáli macska e két faj véletlen párosodásból született,tervszerű tenyésztése az 1980-as években kezdődött Amerikában. Azzal a céllal kezdték a fajtát kialakítani, hogy létrehozzanak egy vadmacska külsejű, de házimacska természetű új macskafajtát.

 

Perzsa

 

Kép A perzsa macska az egyik legrégibbi éés legismertebb macskafajta, amely leginkább hoszú szőréről és lapos, kerek fejéről ismerhető fel. A fajta perzsiából származik, de a török angórával és a brit hosszú szőrűvel való keresztezés miatt a származása tisztátalan. Európában való megjelenése Pietro Della Valle itália utazóhoz köthető.

 

 

 

Maine Coon

 

Kép 

 

A Maine Coon Amerikai nemzeti macskája, különleges tulajdonságai miatt, eredetét tekintve meglepő és valószínűtlen elméletek és történetek láttak napvilágot, a genetikai képtelenségnek számító macska-mosómedve kereszteződésétől kezdve, Marie Antoinette cicájának szemben őseik egyrészt norvég erdei macskák lehettek, másrészt az Amerikában érkező európai tengerésznek által a hajókon utaztatott hosszú szőrű macskák, amelyek képesek voltak elviselni a zord körülményeket.

 

 

Man szigeti macska

 

Kép

 

A Manx macska, más néven Man szigeti macska a házimacska egyik fajtája, melynek gerince természetes mutáció következtében megrövidült, emiatt a farka csonka, egyes példányoknál akár hiányozhat is.

 

Ragdoll(rongybaba)

 

Kép 

A ragdoll szó jelentése rongybaba. A cica ezt a furcsa nevet, azért kapta, mert a hiedelmek szerint szinte rongybabaként tűri, hogy felvegyék, simogassák, sőt ölbe véve egészen elernyednek izmai, akáha egy rongybabát fognánk.

 

 

 

 

 

Orosz kék

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az orosz kék macska valószínűleg az oroszországi Arhangelszkből származik. Angol  tengerészek vihették  át a szigetországba. A múlt században még "arhangelszki kék" volt a neve.

 

Ocicat

Kép  

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nem teljesen elismert amerikai fajta. Pettyes törzsével, cirmos mintájú pofájával úgy néz ki, mint a régi egyiptomi festményeken ábrázolt macskák. Sziámi- és abesszinvér keveredik benne, minthogy egy csokoládébarna sziámi és egy félig sziámi, félig abesszin nőstény keresztezéséből származik. Nevét az ocelottal való hasonlósága miatt kapta. Teljesen kifejlődve nagy testű macska, rövid, selymes szőrrel. Először sötét és a világos gesztenyebarnát tenyésztették ki, a sötét változat világos krémszínű alapon gesztenye barna pettyezeű, a világos pettyezete csokoládébarna. Mindkét variáns szeme aranyszínű. Azóta ezüstszínű és bronzszínű ocicatot is kialakították.

 

Sziámi macskaKép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikai drótszőrü

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angóra macska

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balinéz macska

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bombay

 

Kép

 

 

 

Burma

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiffany macska

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cymric

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Devon rex

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hócipős macska

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karthazui macska

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korat macska

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mau macska

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szomáli macska

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Sziámi macska

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Szibériai macska

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 Török van

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamarosan több fajta cica is lesz itt!